MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Gála Panzió
7081 Simontornya, Fürdő u. 5.
Négy apartman (felszerelt konyhával) és további három szoba kínál üdülési lehetőséget igényes pihenni vágyóknak. Minden szobában színes TV, telefon és minibár.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Belecska Diósberény Értény Felsőnyék Fürged Iregszemcse Keszőhidegkút Kisszékely Koppányszántó Magyarkeszi Miszla Nagykónyi Nagyszékely Nagyszokoly Ozora Pári Regöly Szakadát Szakály Szárazd Tamási Tolnanémedi Udvari Újireg Varsád

FőoldalTelepüléseink Fürged   (3 db összesen)

Fürged címere A település a kistérség északi részén, Somogy-Tolnai dombvidék és a Mezőföld találkozásánál fekszik. Egyaránt megközelíthető Ozora és Tamási irányából is. A község egy fennsíkon terül el, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik a vidékre.

Ez a terület már kőkorban és a középkorban is lakott volt. A középkorban a Dombai család birtokolta a területet. 1871 után alakult községgé. A kisközség egyik jeles szülötte Melius Juhász Péter református püspök és a másik Vas Gereben a XIX. század kitűnő regényírója.

A településen növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak az emberek. Rendszerváltás után a munkanélküliség megjelenése jelentős mértékben csökkentette a falu népességmegtartó erejét.

A településen könyvtár és orvosi rendelő működik. Épített látnivalója közé tartozik a kastély és ahozzá tartozó park, amely felújított állapotban művelődési házként funkcionál illetev a víztorony. A falu idegenforgalma nem jelentős, holott szép természeti környezet, nyugalma pihenésre, kikapcsolódásra, és kirándulásra kiválóan alkalmas.

A település fontosabb adatai:

  • Területe: 2292 ha
  • Lakossága: 731 fő (2018.)

Polgármesteri Hivatal elérhetőségei:

  • Polgármester: Barkóczi József
  • Cím: 7087 Fürged, Kossuth L. u. 18.
  • Telefon: 74/598-015
  • e-mail: pmhfurg@furged.hu

 

 

Címertörténet  2008. április 01.
Fürged

 

Fürged címerének kék pajzsfőjén tizenhárom csillag jelképezi a tizenhárom pusztát, amelyből a község kialakult. A címer vörös mezejében lebegő apostoli kettőskereszt a lakosság keresztény valláshoz való tartozására utal, a mellette két oldalról álló ezüst írótoll a pusztákon született két magyar író, Méliusz Juhász Péter és Vas Gereben emlékét idézi.

 

Intézmények  2008. március 31.
Fürged

 

Intézmények és elérhetőségeik

 

Közérdekű információk  2008. március 29.
Fürged

 

A község területe 2292 ha, lakossága 743 fő.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright