MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Termál Motel és Kemping
7090 Tamási, Hársfa u. 1.
A kemping különböző szolgáltatásokkal várja kedves vendégeit a termálfürdő közvetlen szomszédságában.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Belecska Diósberény Dúzs Értény Felsőnyék Fürged Hőgyész Iregszemcse Kalaznó Keszőhidegkút Kisszékely Koppányszántó Magyarkeszi Miszla Mucsi Nagykónyi Nagyszékely Nagyszokoly Ozora Pári Regöly Szakadát Szakály Szárazd Tamási Tolnanémedi Udvari Újireg Varsád

Turizmus  2008. március 28.
Dúzs

 

A falu déli határán, Mucsi irányában, Csibrák, Kurd és Lengyel felé elnyúlóan tölgyes, bükkös, cseres, fenyves jellegű erdő terül el, amely a nagyvadak élőhelye.

Szarvas, őz, dámvad, vaddisznó nagy számban él a területen, de sok apróvadat is találunk. A valaha a községhez, ma Hőgyészhez tartozó erdőben termett a II. világháború előtt a leghíresebb magyar trófea. Zichy Rubido Iván, Apponyi Géza hőgyészi birtokos veje 1929 őszén ejtette el a rendkívüli terpesztése miatt "magyar ökör"-nek elkeresztelt szarvast. A több nagydíjat és aranyérmet nyert agancs l0,60 kg tömegű és 214 Nadler pontot ér. Ma a Természettudományi Múzeum őrzi. A legnagyobb trófea, amit itt elejtettek, 13,5 kg volt és 220 pontot ért.

A területen gyógynövények és védett növények ugyancsak találhatók. A környező erdők vadállományára alapozva lehetséges a vadászturizmus növelése.

A községtől 1 km-re található a csicsói kápolnatemplom, amely Mária-búcsújáróhely, és évente két alkalommal: májusban és szeptemberben zarándokolnak oda a katolikus hívek.

ImpresszumAdatvédelemCopyright